skip to Main Content

Er kunnen zich situaties voordoen in uw onderneming of in de zakelijke samenwerking, waardoor u voor bepaalde keuzes gesteld wordt. Voortzetten of verbreken van de huidige zakelijke samenwerking? Wel of niet samenwerken met andere partijen? Overnemen of overgenomen worden? Overdracht aan de volgende generatie? U zult positie moeten bepalen, uw belangen kenbaar moeten maken en moeten gaan onderhandelen.

Als ervaren zakelijk mediator ondersteun ik ondernemers en samenwerkingspartners bij zicht en inventarisatie op eigen belangen, keuzes in onderhandelingsstrategieën en effect van communicatie aan de onderhandelingstafel. Aan de hand van intervisiegesprekken worden mogelijke scenario’s besproken en tussenresultaten geëvalueerd zodat het gewenste resultaat naderbij komt.

Intervisie betekent dat u met prikkelende, maar positieve vragen uitnodigd wordt om kritisch te kijken naar de kern van de zaak, welke belangen u veilig wilt stellen, welke belangen spelen aan de andere kant en de meeste effectieve opstelling is ten aanzien van het vraagstuk. Welke stijlen van onderhandelen en oplossen van conflicten zet u van nature al in en waar kunt u mogelijk een andere aanpak kiezen.

Het principe van (periodieke) intervisie kan ook worden gebruikt om twee of meerdere samenwekende personen het gesprek met elkaar aan te laten gaan over zaken die spelen. Door reguliere intervisiegesprekken bent u met elkaar beter in staat conflicten te voorkomen of te managen. Een bestaande of toekomstige casus wordt besproken, waardoor bij de deelnemers het vermogen vergroot wordt om gezamenlijk in belangen en scenario’s te denken.

Mijn ervaring en vaardigheden sluiten het best aan bij ondernemers in technische bedrijven, start-ups en het MKB. De gesprekken zijn vertrouwelijkheid en alleen mogelijk indien ik niet als zakelijk mediator bij de kwestie betrokken ben.

 

Robert Evers

zakelijk mediator
Back To Top